Lichtwoorden

Welkom bij lichtwoorden

Woorden met een gouden randje.

Wat kunnen lichtwoorden voor je betekenen?

Woorden van licht die je nodig hebt om het leven van je dierbare te beschrijven. In de vorm van een gedicht, een gedenkkaartje, een rouwkaart of een speech die ik voor je kan schrijven. Woorden zetten de tijd even stil en laten je voelen wat voor altijd blijft, de liefde. Woorden bieden troost en verzachten. Samen kijken we wat past bij dit moment in het leven. Door het stellen van vragen, maar vooral door het luisteren naar jouw of jullie verhaal, kan ik woorden schrijven.

Lichtwoorden is ontstaan uit het willen omschrijven van het onzichtbare. Wanneer we de liefde van het leven kunnen omschrijven, kunnen we dankbaar terug en vooruitkijken. Met woorden kunnen we omschrijven wat het leven van jouw overleden dierbare betekent. Zo ontstaat er een herinnering die voor altijd blijft.

Rouwen doet iedereen op zijn eigen manier. Er is niet een weg die alle antwoorden heeft hoe om te gaan met verlies. Schrijven kan hierin helend werken. Een herinneringsboekje kan een manier zijn om gedurende langere tijd te schrijven over het leven met in herinnering de overledene.